swe
nyheter

Hur odlar man barns intresse för att måla?

August 21st at 3:54pm

Om ett barn målar sitt hår gröntnär de ritar, korrigerar eller uppmuntrar du det? Vid det här laget kommer dina ord och handlingar att direkt påverka ditt barns intresse för att måla. Faktum är att många föräldrar har vissa missuppfattningarnär det gäller odling och utbildning av barnmålning. Om de flesta föräldrar eller vuxna ofta bedömer barns målningar utifrån deras likhet, utan att ta hänsyn till deras unika kreativitet, kan detta allvarligt dämpa deras intresse för att måla.

De flesta barn har potential att måla, vilket inte är unikt för ett fåtal barn. Därför behöver barn inte lära sig att rita, utan snarare vägledas att lära sig att rita på egen hand. Den kinesiska barnkonstutbildningsexperten Yang Jingzhi sa en gång att barns konstutbildning är en del av kvalitetsutbildning, men inte elitutbildning. Föräldrar bör fokusera mer på sina barns intressen och släppa loss sinnatur och sin kreativitet på ett avslappnat ochnjutbart sätt. Vissa föräldrar har ofta en missuppfattning på denna punkt och tror att ju mer lika deras barns teckningar är, desto riktigt "bra" är de. Under målningsprocessen uppmärksammar vi torget och strävar efter jämnhet och delikathet i färg, men lite vet vi om att dessa metoder är fel.

Experter menar att huvudsyftet med barns målarutbildning inte är att odla unga målare, utan att odla människors intelligens och förståelse genom träning av målarfärdigheter. Föräldrar bör fullt ut respektera sina barns initiativ och entusiasm för självständigt tänkande och skapande, acceptera vart och ett av sina barns verk med vänlighet och berömma och uppmuntra sina barns framsteg och lysande punkter.

När ett barn klottrar runt med en penna är det bättre att ge dem färg, penna och papper och låta demnjuta av att applicera dem. Motivationen för barns lärande kommer ofta från imitation. Föräldrar och lärare använder ofta pennor och papper för att vägleda dem i att rita, och ge bekräftelse och uppmuntran till deras "verk". Barns känsla av prestation kommer att främja deras intresse för att rita.