swe
nyheter

Introduktion till kunskap om akvarellpapper

August 21st at 3:51pm

Det finns två typer av akvarellpapper - grovt texturerat papper är mer lämpligt för torrmålning, och fint texturerat papper är mer lämpligt för våtmålning. Vattenabsorptionen av ritpapper bör vara lämplig: överdriven vattenabsorption kan orsaka mörka färger och ojämnheter på pappersytan; Låg vattenabsorption, instabil färgvidhäftning och svårighet att täcka färger.

Vanligtvis monteras papperet på en duk innan målning, vilket hjälper till att bibehålla bildens jämnhet. Valet av papper beror på personliga preferenser, målarstil och motivet som målas.

Papperstyp:

Varmpresspapper: Ytan är hård och slät, lämplig för skissning, pennor, pennor och färgläggning.

Kallpressat papper: Halvgrovt papper, lämpligt för släta och ömtåliga stilar, är det mest mångsidiga och idealiska papperet förnybörjare.

Grovbelagt papper: Ytan är sträv, färgen sjunker in i de konkava områdena och kan bilda olika färgförändringar med de utskjutande delarna. Lämplig för erfarna målare.

Handgjort papper: Det bästa akvarellpappret är tillverkat för hand och innehåller linnefibrer. Papper är dyrt och kan identifieras av vattenstämpeln på papperskanten.

Papper har båda sidor, så det är viktigt att skilja på demnär du använder det. Endast texturen på framsidan av papperet är strikt kontrollerad och lämplig för målningsbehov.

Metoden för att montera papper

Spraya vatten på båda sidor av papperet för att blöta det jämnt. När papperet har absorberat fukt helt, placerar du det med framsidan uppåt på ritbordet och lämnar plats för pappersremsor på alla fyra sidorna. Använd sedan en pappersremsa av kohud belagd med pasta eller lim för att fästa de fyra sidorna av papperet ordentligt. Efter torkning blir ytan på papperet mycket slät och den blir inte ojämn vid färgning.

Ställ in den två timmar före målning.

Orsaker till rynkor och spruckna kanter på akvarellpapper:

1. Ojämn sprutning av vatten på pappersytan.

2. Om papperet klistras på alla fyra sidorna innan det absorberar fukt, eller om fukten som sprayas på pappersytan redan är halvtorr innan det klistras på alla fyra sidorna, kanske pappersytan inte är plan.

3. Pappersremsorna som klistras på de fyra sidorna är inte tillräckligt solida ochnär ritpappret torkar drar det spända pappret isär de fyra sidorna av pappersremsorna.

4. Pappersremsorna på alla fyra sidorna är inte tätt klistrade med mellanrum, vilket gör att luft kommer in mellan papperet och ritbordet från en viss punkt och resulterar i ojämn spänning runt papperet.

5. Ojämn torkning av ritpapperet.