swe
nyheter

Kunskap som ska bemästras innan man börjar måla akvarellmålning

August 21st at 4:05pm

När allanödvändiga verktyg är förberedda är det dags att börja måla akvarell. För att rita i en stabil hållning, tänk först på hur du placerar olika verktyg. Här är ett exempel på hur man placerar verktyg för att rita med höger hand. Om läsaren ritar med vänster hand kan de vända ordningen på verktygen från vänster till höger.

 

1. Vattenbehållare

 

Förbered en tom flaska med bred mun eller akvarellhink fylld med vatten.

 

2. Handdukar

 

Efter blötläggning av handdukar eller andra tygremsor i vatten, vrid försiktigt ur överflödig fukt för senare användning vid justering av fukthalten i pennan. Torra tygremsor absorberar inte vatten.

 

3. Skissbok

 

4. Färgpalett

 

Används det inomhus kan du välja en lite större färgpalett. Sätt den i din vana position.

 

5. Borsta

 

Förbered en spetsig och mjuk borste och en bredare platt huvudborste (eller borsta).

 

Inte begränsat till akvarellmålning, dennödvändiga förutsättningen för målning är att mängden pigment ska vara tillräcklig. Om mängden pigment är otillräcklig kan målningen endast göras enligt formen, vilket resulterar i skapandet av ett lyhört arbete. Även om det finns motsvarande åtgärder för otillräckliga pigment, är det viktigt att vara skicklig i att använda pigment.

 

Alla skapelser ingår, och under målningsprocessen behöver vi inte bara lägga till färg, utan det finns också tillfällen då vi behöver minska eller ta bort färg. Så efter att ha applicerat en stor mängd färg är att ta bort överflödiga delar en genväg till framsteg i skapandet.

 

Färggraderingssekvensen för akvarellmålning

 

1. Efter att ha absorberat en stor mängd pigment som ärnära objektets färg, lägg till andra färgpigment för att skapa en blandad färg som ärnärmare objektets färg.

 

2. Applicera på den skurna remsan av akvarellpapper och bekräfta färgen.

 

3. Upprepa blandning av pigment tills tillfredsställande färger erhålls. Vid det här laget är det viktigt att blanda mer pigment än det målade området. Ibland fokuserar vi bara på den blandade färgeffekten, och resultatet blir att färgen matchas, men mängden är otillräcklig. Om så är fallet måste du antingen måla den tunnare, annars måste du färga om den.

 

5. Vanligtvis har det första pigmentet som ska användas en större beläggningsyta, och en våt, bredare platt penna kan användas vid denna tidpunkt.

 

När man tar färg med en penna måste man också ta hänsyn till mängden som absorberas av pennan vid den tidpunkten.

 

7. Justera mängden färg på pennan genom att antingen stryka kanterna på färgpaletten eller använda en handduk för att ta bort överflödig färg.