rom
ştiri

Cum să cultivi interesul copiilor pentru pictură?

August 21st at 3:54pm

Dacă un copil își vopsește părul în verde în timp ce desenează, îl corectezi sau îl încurajezi? În acest moment, cuvintele și acțiunile tale vor afecta direct interesul copilului tău pentru pictură. De fapt, mulți părinți au unele concepții greșite în cultivarea și educarea picturii copiilor. Dacă majoritatea părinților sau adulților judecă adesea picturile copiilor pe baza asemănării lor, fără a lua în considerare creativitatea lor unică, acest lucru le poate diminua serios interesul pentru pictură.

Majoritatea copiilor au potențialul de a picta, ceea cenu este unic pentru câțiva copii. Prin urmare, copiiinu trebuie să fie învățați să deseneze, ci mai degrabă îndrumați să învețe să deseneze singuri. Expertul chinez în educația artistică a copiilor Yang Jingzhi a spus odată că educația artistică a copiilor este o parte a educației de calitate, darnu a educației artistice de elită. Părinții ar trebui să se concentreze mai mult pe interesele copiilor lor și să-și dezlănțuienatura și creativitatea într-un mod relaxat și plăcut. Unii părinți au adesea o concepție greșită în acest punct, gândindu-se că, cu cât desenele copiilor lor sunt mai asemănătoare, cu atât sunt cu adevărat „buni”. În procesul de pictură, acordăm atenție pătratului și urmărimnetezimea și delicatețea culorii, dar puțin știm că aceste practici sunt toate greșite.

Experții sugerează că scopul principal al educației picturii copiilornu este acela de a cultiva pictori tineri, ci de a cultiva inteligența și înțelegerea oamenilor prin formarea abilităților de pictură. Părinții ar trebui să respecte pe deplin inițiativa și entuziasmul copiilor lor pentru gândirea și creația independentă, să accepte fiecare dintre lucrările copiilor lor cu bunătate și să laude și să încurajeze progresul și punctele strălucitoare ale copiilor lor.

Când un copil mâzgălește cu un stilou, este mai bine să-i oferiți vopsea, pix și hârtie și să-i lăsați să le aplice cu plăcere. Motivația pentru învățarea copiilor vine adesea din imitație. Părinții și profesorii folosesc adesea pixuri și hârtie pentru a-i ghida în desen și pentru a da afirmație și încurajare „lucrărilor” lor. Sentimentul de realizare al copiilor le va promova interesul pentru desen.