rom
ştiri

Introducere în Cunoașterea hârtiei acuarele

August 21st at 3:51pm

Există două tipuri de hârtie pentru acuarelă - Hârtia cu textura grosieră este mai potrivită pentru vopsirea uscată, iar hârtia cu textura fină este mai potrivită pentru vopsirea umedă. Absorbția de apă a hârtiei de desen ar trebui să fie adecvată: absorbția excesivă de apă poate provoca culori închise șineuniformități pe suprafața hârtiei; Absorbție scăzută de apă, aderență instabilă a culorilor și dificultate în acoperirea culorilor.

De obicei, hârtia este montată pe o pânză înainte de vopsire, ceea ce ajută la menținereanetezimii imaginii. Alegerea hârtiei depinde de preferințele personale, stilul de pictură și subiectul pictat.

Tip hârtie:

Hârtie presată la cald: suprafața este dură șinetedă, potrivită pentru schițe, creioane, pixuri și colorat.

Hârtia presată la rece: Hârtia semi grosieră, potrivită pentru stilurinetede și delicate, este cea mai versatilă și ideală hârtie pentru începători.

Hârtie cu fața grosieră: suprafața este aspră, culoarea se scufundă în zonele concave și poate forma diferite schimbări de culoare cu părțile proeminente. Potrivit pentru pictorii experimentați.

Hartie lucrata manual: Cea mai buna hartie de acuarela este realizata manual si contine fibre de in. Hârtia este scumpă și poate fi identificată prin filigranul de pe marginea hârtiei.

Hârtia are ambele fețe, așa că este important să faceți distincția între ele atunci când o utilizați. Doar textura părții frontale a hârtiei este strict controlată și potrivită pentrunevoile de pictură.

Metoda de montare a hârtiei

Pulverizați apă pe ambele părți ale hârtiei pentru a o umezi uniform. După ce hârtia a absorbit complet umezeala, așezați-o cu fața în sus pe planșa de desen, lăsând spațiu pentru benzi de hârtie pe toate cele patru laturi. Apoi, utilizați o bandă de hârtie din piele de vacă acoperită cu pastă sau lipici pentru a lipi strâns cele patru părți ale hârtiei. După uscare, suprafața hârtiei va deveni foartenetedă șinu va devenineuniformă la colorare.

Montați-l cu două ore înainte de a picta.

Motive pentru riduri și margini crăpate pe hârtie de acuarelă:

1. Pulverizareaneuniformă a apei pe suprafața hârtiei.

2. Dacă hârtia este lipită pe toate cele patru părți înainte de a absorbi umezeala sau dacă umezeala pulverizată pe suprafața hârtiei este deja pe jumătate uscată înainte de a lipi pe toate cele patru părți, este posibil ca suprafața hârtiei sănu fie plană.

3. Benzile de hârtie lipite pe cele patru laturinu sunt suficient de solide, iar când hârtia de desen se usucă, hârtia întinsă trage cele patru laturi ale benzilor de hârtie.

4. Benzile de hârtie de pe toate cele patru laturinu sunt bine lipite cu goluri, ceea ce face ca aerul să intre între hârtie și planșa de desen dintr-un anumit punct și rezultând o tensiuneneuniformă în jurul hârtiei.

5. Uscareaneuniformă a hârtiei de desen.