rom
ştiri

Cunoștințe care trebuie stăpânite înainte de a începe să colorați pictura în acuarelă

August 21st at 4:05pm

Odată ce toate instrumentelenecesare sunt pregătite, este timpul să începeți pictura în acuarelă. Pentru a desena într-o postură stabilă, mai întâi gândiți-vă la cum să plasați diverse instrumente. Iată un exemplu de plasare a instrumentelor pentru desen cu mâna dreaptă. Dacă cititorul desenează cu mâna stângă, poate inversa ordinea instrumentelor de la stânga la dreapta.

 

1. Recipient de apă

 

Pregătiți o sticlă goală cu gura largă sau o găleată de acuarelă umplută cu apă.

 

2. Prosoape

 

După ce ați înmuiat prosoapele sau alte benzi de pânză în apă, stoarceți ușor excesul de umiditate pentru a fi utilizat ulterioară pentru a ajusta conținutul de umiditate al stiloului injector. Benzile de pânză uscatănu absorb apa.

 

3. Caiet de schițe

 

4. Paleta de culori

 

Dacă este folosit în interior, puteți alege o paletă de culori puțin mai mare. Pune-l în poziția ta obișnuită.

 

5. Perie

 

Pregătiți o perie ascuțită și moale și o perie cu cap plat mai lat (sau pensula).

 

Nu se limitează la pictura în acuarelă, condițianecesară pentru pictură este ca cantitatea de pigment să fie suficientă. Daca cantitatea de pigment este insuficienta, pictura se poate facenumai dupa forma, rezultand realizarea unei lucrari receptive. Deși există măsuri corespunzătoare pentru pigmenți insuficienti, este important să fii competent în utilizarea pigmenților.

 

Toate creațiile sunt incluse, iar în timpul procesului de vopsire,nunumai că trebuie să adăugăm vopsea, dar există și momente când trebuie să reducem sau să îndepărtăm vopseaua. Deci, după aplicarea unei cantități mari de vopsea, îndepărtarea părților în exces este o scurtătură pentru a progresa în creare.

 

Secvența de gradare a culorilor a picturii cu acuarelă

 

1. După ce ați absorbit o cantitate mare de pigmenți care sunt aproape de culoarea obiectului, adăugați alți pigmenți de culoare pentru a crea o culoare mixtă care este mai aproape de culoarea obiectului.

 

2. Aplicați pe banda tăiată de hârtie de acuarelă și confirmați culoarea.

 

3. Repetați amestecarea pigmenților până se obține culori satisfăcătoare. În acest moment, este important să amestecați mai mult pigment decât zona vopsită. Uneorine concentrăm doar pe efectul de culoare mixtă, iar rezultatul este că culoarea este potrivită, dar cantitatea este insuficientă. Dacă este cazul, fie trebuie să-l vopsești mai subțire, altfel va trebui să-l recolorezi.

 

5. De obicei, primul pigment care trebuie folosit are o suprafață de acoperire mai mare, iar în acest moment se poate folosi un stilou plat umed și mai lat.

 

Când luați vopsea cu un stilou, trebuie luată în considerare și cantitatea absorbită de stilou în acel moment.

 

7. Reglați cantitatea de vopsea de pe pix fie mângâind marginile paletei de culori, fie folosind un prosop pentru a îndepărta excesul de vopsea.