nl
nieuws

Hoe kun je de interesse van kinderen in schilderen cultiveren?

August 21st at 3:54pm

Als een kind tijdens het tekenen zijn haar groen verft, corrigeert of moedigt u hem dan aan? Op dit punt zullen uw woorden en daden rechtstreeks van invloed zijn op de interesse van uw kind in schilderen. In feite hebben veel ouders enkele misvattingen over de teelt en opvoeding van kinderschilderkunst. Als de meeste ouders of volwassenen de schilderijen van kinderen vaak beoordelen op basis van hun gelijkenis, zonder rekening te houden met hun unieke creativiteit, kan dit hun interesse in schilderen ernstig temperen.

De meeste kinderen hebben het potentieel om te schilderen, watniet uniek is voor een paar kinderen. Daarom hoeven kinderenniet te leren tekenen, maar eerder begeleid te worden om zelf te leren tekenen. De Chinese deskundige op het gebied van kunsteducatie voor kinderen, Yang Jingzhi, zei ooit dat kunsteducatie voor kinderen een onderdeel is van kwaliteitsonderwijs, maarniet van kunstonderwijs van de elite. Ouders moeten zich meer richten op de interesses van hun kinderen en hun aard en creativiteit op een ontspannen en plezierige manier de vrije loop laten. Sommige ouders hebben op dit punt vaak een misvatting, omdat ze denken dat hoe meer de tekeningen van hun kinderen op elkaar lijken, hoe 'goeder' ze zijn. Tijdens het schilderen besteden we aandacht aan het vierkant en streven wenaar zachtheid en delicate kleuren, maar we wetenniet dat deze praktijken helemaal verkeerd zijn.

Deskundigen suggereren dat het hoofddoel van het schilderonderwijs voor kinderenniet is om jonge schilders te cultiveren, maar om de intelligentie en het begrip van mensen te cultiveren door het trainen van schildervaardigheden. Ouders moeten het initiatief en het enthousiasme van hun kinderen voor onafhankelijk denken en creëren volledig respecteren, de werken van hun kinderen met vriendelijkheid accepteren en de vooruitgang en schitterende punten van hun kinderen prijzen en aanmoedigen.

Als een kind met een pen aan het krabbelen is, is het beter om hem verf, pen en papier te geven en hem plezier te laten hebben met het aanbrengen ervan. De motivatie voor het leren van kinderen komt vaak voort uit imitatie. Ouders en leraren gebruiken vaak pen en papier om hen te begeleiden bij het tekenen, en om hun "werken" te bevestigen en aan te moedigen. Het gevoel van prestatie van kinderen zal hun interesse in tekenen bevorderen.