nl
nieuws

Kennis die u onder de knie moet krijgen voordat u begint met het kleuren van aquarelverf

August 21st at 4:05pm

Zodra alle benodigde gereedschappen zijn voorbereid, is het tijd om te beginnen met aquarelleren. Om in een stabiele houding te tekenen, moet u eerstnadenken over hoe u verschillende gereedschappen plaatst. Hier is een voorbeeld van het plaatsen van gereedschappen voor tekenen met de rechterhand. Als de lezer met zijn linkerhand tekent, kan hij de volgorde van de gereedschappen van linksnaar rechts omkeren.

 

1. Waterreservoir

 

Maak een lege fles met wijde opening of een aquarelemmer gevuld met water klaar.

 

2. Handdoeken

 

Nadat u handdoeken of andere stoffen stroken in water hebt geweekt, wringt u het overtollige vocht voorzichtig uit, zodat u het later kunt gebruiken om het vochtgehalte van de pen aan te passen. Droge stoffen strips absorberen geen water.

 

3. Schetsboek

 

4. Kleurenpalet

 

Bij gebruik binnenshuis kun je een iets groter kleurenpalet kiezen. Zet hem in uw gebruikelijke positie.

 

5. Borstel

 

Zorg voor een puntige, zachte borstel en een bredere borstel met platte kop (of borstel).

 

Niet beperkt tot aquarelleren, denoodzakelijke voorwaarde voor schilderen is dat de hoeveelheid pigment voldoende is. Als de hoeveelheid pigment onvoldoende is, kan het schilderij alleen volgens de vorm worden uitgevoerd, waardoor een responsief werk ontstaat. Hoewel er overeenkomstige maatregelen zijn voor onvoldoende pigmenten, is het belangrijk om vaardig te zijn in het gebruik van pigmenten.

 

Alle creaties zijn inbegrepen, en tijdens het schilderproces moeten weniet alleen verf toevoegen, maar er zijn ook momenten waarop we verf moeten verminderen of verwijderen. Dusna het aanbrengen van een grote hoeveelheid verf is het wegnemen van de overtollige delen een kortere wegnaar vooruitgang in de creatie.

 

De kleurbeoordelingsvolgorde van aquarelschilderen

 

1. Nadat je een grote hoeveelheid pigmenten hebt geabsorbeerd die dicht bij de kleur van het object liggen, voeg je andere kleurpigmenten toe om een ​​gemengde kleur te creëren die dichter bij de kleur van het object ligt.

 

2. Op de afgeknipte strook aquarelpapier aanbrengen en de kleur bevestigen.

 

3. Herhaal het mengen van de pigmenten totdat er bevredigende kleuren zijn verkregen. Op dit punt is het belangrijk om meer pigment te mengen dan het geverfde gebied. Soms focussen we alleen op het gemengde kleureffect, en het resultaat is dat de kleur wel matcht, maar de hoeveelheid is onvoldoende. Als dat het geval is, moet je het dunner schilderen, anders moet je het opnieuw kleuren.

 

5. Gewoonlijk heeft het eerste te gebruiken pigment een groter coatingoppervlak en op dit moment kan eennatte, bredere platte pen worden gebruikt.

 

Bij hetnemen van verf met een pen moet ook rekening gehouden worden met de hoeveelheid die de pen op dat moment opneemt.

 

7. Pas de hoeveelheid verf op de pen aan door over de randen van het kleurenpalet te strijken of door een handdoek te gebruiken om overtollige verf te verwijderen.