nl
nieuws

Wanneer creativiteit en schilderen samenkomen

August 21st at 3:58pm

Creativiteit is een filosofie die conventies doorbreekt, een heilige cirkel die progressieve sublimatie leidt, een intelligente expansie, een cultureel erfgoed en een stralende schok; Het is een cyclus van creatie en vernietiging die het oude doorbreekt en hetnieuwe vestigt; Het is de vaste mentaliteit van macro-microfotografie en de greep van gerichte promotie en hype; Het is een manier om verder te denken dan de berg Lu, zichzelf en conventionele leiding te overtreffen; Het is een economische Rubik's Cube van de wonderbaarlijke combinatie van intelligente industrieën; Het is het vrijkomen van energie uit denktanks en denktanks; Diep emotioneel en rationeel denken en oefenen; Het is een botsing van gedachten en een verbinding van wijsheid; Het is een creatieve systeemtechniek; Het is het proces van investeren in en het creëren van de toekomst. Kortom, creativiteit is het idee vannieuwigheid en creativiteit.

 


Wat de schilderkunst betreft, is creativiteit een onmisbaar en belangrijk element in artistieke werken. Goede creativiteit kan de ziel van een schilderij worden en een gedachte oproepen-het uitlokken van impact buiten het schilderij zelf tot een levenloos kunstwerk. Dus hoe kun je creativiteit stimuleren om verschillende werken te creëren? Hieronder volgen enkele suggesties om de creativiteit te stimuleren.

 


1. Brainstormen

 

Brainstormen is de meest bekende creatieve denkstrategie, die al in 1937 door de Amerikaan Osborn werd bepleit. Deze methode benadrukt de methode van collectief denken, richt zich op het stimuleren van elkaars denken, moedigt deelnemers aan om binnen een bepaalde tijd een groot aantal ideeën te bedenken, en leidt totnieuwe ideeën. Hoewel brainstormen voornamelijk in groepen wordt uitgevoerd, kan het ook worden gebruikt om het denken te stimuleren wanneer individuen over problemennadenken en oplossingen onderzoeken. Het basisprincipe van deze wet is om ons alleen te concentreren op het voorstellen van ideeën, zonder deze te evalueren; Onbeperkte ruimte omna te denken, moedig aan om met zoveel mogelijk ideeën te komen. Deze methode wordt vaak gebruikt voor teamsamenwerking. Op het gebied van het maken van schilderijen is de toepassing van brainstormen het vinden van informatie en het bladeren door een groot aantal uitstekende werken van voorgangers en hedendaagse kunstenaars. Hun wijsheid zal je veel hulp bieden.

 

2. Mindmap-methode

 

Mind Mapping is een denkmethode die het denken stimuleert en helpt ideeën en informatie te integreren, en kan ook worden beschouwd als een conceptuele visualisatie-denkstrategie. Deze methode maakt voornamelijk gebruik van het concept van de grafiekstijl, waarbij ideeën en informatie snel op verschillende manieren worden samengevat, zoals lijnen, afbeeldingen, symbolen, kleuren, tekst, cijfers, enz., om een ​​mindmap te vormen. Structureel heeft het de kenmerken van openheid en systematiek, waardoor gebruikers vrijelijk divergerend denken kunnen stimuleren, associatieve kracht kunnen uitoefenen en verschillende ideeën op een hiërarchische manier kunnen organiseren om de hersenen te stimuleren verschillende reacties te geven, waardoor de gediversifieerde functies van het denken in het hele brein mogelijk worden gemaakt.

 

3. Mandala-wet

 

De Mandala-methode is een denkstrategie die helpt bij diffusiedenken. Het maakt gebruik van een diagram metnegen rasters om het thema in het midden te schrijven, en schrijft vervolgens de verschillende ideeën of associaties die door het thema worden veroorzaakt in de andere acht cirkels. Deze methode kan ook gecombineerd worden met de ‘Zes Methoden’ om vanuit meerdere perspectieven te denken.