nl
nieuws

Inleiding tot kennis van aquarelpapier

August 21st at 3:51pm

Er zijn twee soorten aquarelpapier - grof structuurpapier is meer geschikt voor droog schilderen, en fijn structuurpapier is meer geschikt voornat schilderen. De wateropname van tekenpapier moet geschikt zijn: overmatige wateropname kan donkere kleuren en oneffenheden op het papieroppervlak veroorzaken; Lage waterabsorptie, onstabiele kleurhechting en problemen bij het dekken van kleuren.

Meestal wordt het papier vóór het schilderen op een canvas gemonteerd, wat helpt om de gladheid van het beeld te behouden. De papierkeuze hangt af van persoonlijke voorkeuren, schilderstijl en het onderwerp dat wordt geschilderd.

Papiersoort:

Heetperspapier: het oppervlak is hard en glad, geschikt voor schetsen, potloden, pennen en kleuren.

Koudgeperst papier: halfgrof papier, geschikt voor gladde en delicate stijlen, is het meest veelzijdige en ideale papier voor beginners.

Grof papier: het oppervlak is ruw, de kleur zakt weg in de concave gebieden en kan met de uitstekende delen verschillende kleurveranderingen vormen. Geschikt voor ervaren schilders.

Handgeschept papier: Het beste aquarelpapier wordt met de hand gemaakt en bevat linnenvezels. Papier is duur en herkenbaar aan het watermerk op de rand van het papier.

Papier heeft beide zijden, dus het is belangrijk om bij gebruik onderscheid te maken tussen de twee zijden. Alleen de textuur van de voorkant van het papier wordt strikt gecontroleerd en is geschikt voor schilderbehoeften.

De methode om papier te monteren

Spuit water op beide zijden van het papier om het gelijkmatig te bevochtigen. Nadat het papier het vocht volledig heeft opgenomen, legt u het met de bedrukte zijdenaar boven plat op de tekentafel, waarbij u aan alle vier de zijden ruimte laat voor papierstroken. Gebruik vervolgens een papieren strook koeienhuid bedekt met pasta of lijm om de vier zijden van het papier stevig vast te plakken. Na het drogen wordt het oppervlak van het papier erg glad en wordt het bij het kleurenniet oneffen.

Zet het twee uur vóór het schilderen op.

Redenen voor rimpels en gebarsten randen op aquarelpapier:

1. Ongelijkmatig sproeien van water op het papieroppervlak.

2. Als het papier aan alle vier de zijden is geplakt voordat het vocht absorbeert, of als het op het papieroppervlak gespoten vocht al halfdroog is voordat het aan alle vier de zijden is geplakt, is het papieroppervlak mogelijkniet vlak.

3. De aan de vier zijden geplakte papieren stroken zijnniet stevig genoeg en wanneer het tekenpapier droogt, trekt het strakke papier de vier zijden van de papieren stroken uit elkaar.

4. De papierstroken aan alle vier de zijden zijnniet strak geplakt met gaten, waardoor er vanaf een bepaald punt lucht tussen het papier en de tekentafel komt en er een ongelijkmatige spanning rond het papier ontstaat.

5. Ongelijkmatige droging van het tekenpapier.