hu
hír

Hogyan lehet felkelteni a gyerekek érdeklődését a festészet iránt?

August 21st at 3:54pm

Ha egy gyerek zöldre festi a haját rajzolás közben, javítod vagy bátorítod? Ezen a ponton szavai és tettei közvetlenül befolyásolják gyermeke festészet iránti érdeklődését. Valójában sok szülőnek vannéhány tévhite a gyermekfestészet művelésével és oktatásával kapcsolatban. Ha a legtöbb szülő vagy felnőtt gyakran a gyerekek képeit a hasonlatosságuk alapján ítéli meg, anélkül, hogy figyelembe venné egyedi kreativitásukat, ez komolyan visszavetheti a festészet iránti érdeklődésüket.

A legtöbb gyerekben megvan a festési lehetőség, aminem csaknéhány gyerekre jellemző. Ezért a gyerekeketnem kell tanítani rajzolni, hanem inkább irányítani kell, hogy megtanuljanak önállóan rajzolni. Yang Jingzhi kínai gyerekek művészeti oktatási szakértője egyszer azt mondta, hogy a gyermekek művészeti oktatása a minőségi oktatás része, denem az elit művészeti oktatás része. A szülőknek jobban kell összpontosítaniuk gyermekeik érdeklődésére, és szabadon kell engedniük természetüket és kreativitásukatnyugodt és élvezetes módon. Egyes szülőknek gyakran van tévhitük erről a kérdésről, és azt gondolják, hogy minél jobban hasonlítanak gyermekeik rajzaira, annál „jók”. A festés során ügyelünk anégyzetre, a színek simaságára és finomságára törekszünk, de kevesen tudjuk, hogy ezek a gyakorlatok rosszak.

Szakértők szerint a gyerekek festőoktatásánaknem a fiatal festők kiművelése a fő célja, hanem az emberek intelligenciájának, szövegértésének fejlesztése a festői ismeretek képzésén keresztül. A szülők teljes mértékben tartsák tiszteletben gyermekeik kezdeményezőkészségét és lelkesedését az önálló gondolkodás és alkotás iránt, szívességgel fogadják gyermekeik minden alkotását, dicsérjék és bátorítsák gyermekeik fejlődését, ragyogó pontjait.

Amikor egy gyerek tollal firkál, jobb, ha festéket, tollat ​​és papírt adneki, és hagyja, hogy élvezze a felvitelt. A gyerekek tanulásának motivációja gyakran az utánzásból fakad. A szülők és a tanárok gyakran használnak tollat ​​és papírt, hogy irányítsák őket a rajzolásban, és megerősítést és bátorítást adnak „munkáikhoz”. A gyerekek sikerélménye elősegíti a rajz iránti érdeklődésüket.