hu
hír

Amikor a kreativitás találkozik a festészettel

August 21st at 3:58pm

A kreativitás olyan filozófia, amely megtöri a konvenciókat, egy szent kör, amely a progresszív szublimációt, egy intelligens terjeszkedést, egy kulturális örökséget és egy ragyogó sokkot irányít; Ez a teremtés és a pusztítás körforgása, amely megtöri a régit és megalapozza az újat; Ez a makro mikrofotózás rögzített gondolkodásmódja, valamint a célzott promóció és hype megragadása; Ez a Lu-hegyen túlmutató gondolkodásmód, amely felülmúlja önmagunkat és a hagyományos útmutatást; Ez az intelligens iparágak csodálatos kombinációjának gazdasági Rubik-kockája; Ez az agytrösztekből és agytrösztökből származó energia felszabadítása; Mély érzelmi és racionális gondolkodás és gyakorlás; Ez a gondolatok ütközése és a bölcsesség összekapcsolása; Ez egy kreatív rendszertervezés; Ez a jövőbe való befektetés és a jövő megteremtésének folyamata. Röviden: a kreativitás az újdonság és a kreativitás eszméje.

 


A festészet szempontjából a kreativitás a művészeti alkotásoknélkülözhetetlen és fontos eleme. A jó kreativitás egy festmény lelkévé válhat, gondolatot hozva-a festményen túli hatást váltva ki egy élettelen műalkotássá. Hogyan lehet tehát ösztönözni a kreativitást különböző művek létrehozására? Az alábbiakbannéhány javaslatot talál a kreativitás ösztönzésére.

 


1. Ötletbörze

 

A Brainstorming a legismertebb kreatív gondolkodási stratégia, amelyet az amerikai Osborn szorgalmazott már 1937-ben. Ez a módszer a kollektív gondolkodás módszerét helyezi előtérbe, egymás gondolkodásának serkentésére helyezi a hangsúlyt, arra ösztönzi a résztvevőket, hogy meghatározott időn belülnagyszámú ötlet fogannak el, és új ötleteket vált ki. Bár az ötletbörze főként csoportokban zajlik, akkor is felhasználható a gondolkodás serkentésére, amikor az egyének problémákon gondolkodnak és megoldásokat keresnek. Ennek a törvénynek az az alapelve, hogy csak az ötletek felterjesztésére koncentráljon, azok értékelésenélkül; Korlátlan tere a gondolkodásnak, bátoríts, hogy minél több ötlettel álljon elő. Ezt a módszert gyakran használják csapatmunka során. A festészeti alkotás szempontjából az ötletbörze alkalmazása az információkeresés, valamint az elődök és kortárs művészek kiváló alkotásainaknagyszámú böngészése. Bölcsességük sok segítséget fognyújtani.

 

2、 Gondolattérkép módszer

 

A Mind Mapping egy gondolkodási módszer, amely serkenti a gondolkodást, segíti az ötletek és információk integrálását, és konceptuális vizualizációs gondolkodási stratégiának is tekinthető. Ez a módszer főként a diagramstílus koncepcióját alkalmazza, amely gyorsan összefoglalja az ötleteket és információkat különféle módokon, mint például vonalak, grafikák, szimbólumok, színek, szöveg, számok stb., így gondolattérképet alkot. Szerkezetileg anyitottság és a rendszeresség jellemzőivel rendelkezik, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy szabadon serkentsék a divergens gondolkodást, kifejtsék az asszociációs erőt, és hierarchikusan szervezzék a különféle ötleteket, hogy az agyat különféle válaszadásra ösztönözzék, ezáltal lehetővé téve az egész agy gondolkodásának szerteágazó funkcióit.

 

3. Mandala törvény

 

A Mandala módszer egy gondolkodási stratégia, amely segíti a diffúziós gondolkodást. Kilenc rácsos diagram segítségével írja középre a témát, majd a másiknyolc körbe írja be a téma által kiváltott különféle ötleteket vagy asszociációkat. Ez a módszer kombinálható a "Hat módszerrel" is, hogy többfélenézőpontból gondolkodhass.