hu
hír

Az akvarellfestés színezése előtt elsajátítandó ismeretek

August 21st at 4:05pm

Ha az összes szükséges eszköz elkészült, ideje elkezdeni az akvarellfestést. Stabil testhelyzetben való rajzoláshoz először gondolja át a különféle eszközök elhelyezését. Íme egy példa a jobb kézzel történő rajzoláshoz szükséges eszközök elhelyezésére. Ha az olvasó bal kézzel rajzol, balról jobbra fordíthatja az eszközök sorrendjét.

 

1. Víztartály

 

Készítsen elő egy széles szájú üres üveget vagy akvarell vödröt, tele vízzel.

 

2. Törölközők

 

Miután a törölközőket vagy más ruhacsíkokat vízbe áztatta, óvatosan csavarja ki a feleslegesnedvességet, hogy később beállítsa a tollnedvességtartalmát. A száraz ruhacsíkoknem szívják fel a vizet.

 

3. Vázlatfüzet

 

4. Színpaletta

 

Beltéri használat esetén valamivelnagyobb színpalettát választhat. Tedd a megszokott helyzetedbe.

 

5. Ecset

 

Készítsen elő egy hegyes és puha kefét és egy szélesebb, lapos fejű kefét (vagy ecsettel).

 

Nem korlátozódik az akvarellfestésre, a festéshez szükséges feltétel, hogy a pigment mennyisége elegendő legyen. Ha a pigment mennyiségenem elegendő, a festést csak a forma szerint lehet elvégezni, így egy reszponzív munka születik. Bár léteznek megfelelő intézkedések az elégtelen pigmentek kezelésére, fontos, hogy jártasak legyünk a pigmentek használatában.

 

Minden alkotás benne van, és a festés soránnem csak festéket kell hozzáadnunk, hanem van olyan is, amikor csökkenteni vagy eltávolítani a festéket. Tehátnagy mennyiségű festék felhordása után a felesleges részek eltávolítása egy parancsikon az alkotás előrehaladásához.

 

Az akvarellfestés színbesorolási sorrendje

 

1. Miután felszívottnagy mennyiségű, a tárgy színéhez közel álló pigmentet, adjon hozzá más színpigmenteket, hogy vegyes színt hozzon létre, amely közelebb áll a tárgy színéhez.

 

2. Vigye fel az akvarell papír vágott csíkjára, és erősítse meg a színt.

 

3. Ismételje meg a pigmentek keverését, amíg kielégítő színtnem kap. Ezen a ponton fontos, hogy több pigmentet keverjen össze, mint a festett terület. Néha csak a kevert színhatásra koncentrálunk, és az eredmény az, hogy a szín megegyezik, de a mennyiségnem elegendő. Ha ez a helyzet, akkor vagy vékonyabbra kell festeni, különben újra kell színezni.

 

5. Általában az elsőként használt pigmentnagyobb bevonatfelülettel rendelkezik, és ilyenkornedves, szélesebb lapos toll használható.

 

A tollal történő festékfelvételnél figyelembe kell venni a toll által akkor felszívódó mennyiséget is.

 

7. Állítsa be a festék mennyiségét a tollan a színpaletta széleinek simogatásával vagy egy törülköző segítségével a felesleges festék eltávolításához.