el
νέα

Πώς να καλλιεργήσετε το ενδιαφέρον των παιδιών για τη ζωγραφική;

August 21st at 3:54pm

Εάν ένα παιδί ζωγραφίζει τα μαλλιά του πράσινα, το διορθώνετε ή το ενθαρρύνετε; Σε αυτό το σημείο, τα λόγια και οι πράξεις σας θα επηρεάσουν άμεσα το ενδιαφέρον του παιδιού σας για τη ζωγραφική. Μάλιστα, πολλοί γονείς έχουν κάποιες λανθασμένες αντιλήψεις για την καλλιέργεια και την εκπαίδευση της παιδικής ζωγραφικής. Εάν οι περισσότεροι γονείς ή ενήλικες συχνά κρίνουν τους πίνακες των παιδιών με βάση την ομοιότητα τους, χωρίς να λάβουν υπόψη τη μοναδική τους δημιουργικότητα, αυτό μπορεί να μειώσει σοβαρά το ενδιαφέρον τους για τη ζωγραφική.

Τα περισσότερα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν, κάτι που δεν είναι μοναδικό σε λίγα παιδιά. Επομένως, τα παιδιά δεν χρειάζεται να διδάσκονται πώς να ζωγραφίζουν, αλλά μάλλον να καθοδηγούνται για να μάθουν πώς να σχεδιάζουν μόνα τους. Ο κινέζος ειδικός στην καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών Yang Jingzhi είπε κάποτε ότι η καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών είναι μέρος της ποιοτικής εκπαίδευσης, αλλά όχι η ελίτ της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Οι γονείς θα πρέπει να επικεντρωθούν περισσότερο στα ενδιαφέροντα των παιδιών τους και να απελευθερώσουν τη φύση και τη δημιουργικότητά τους με χαλαρό και ευχάριστο τρόπο. Μερικοί γονείς έχουν συχνά μια λανθασμένη αντίληψη σε αυτό το σημείο, πιστεύοντας ότι όσο πιο παρόμοια είναι τα σχέδια των παιδιών τους, τόσο πραγματικά «καλά» είναι. Στη διαδικασία της ζωγραφικής, δίνουμε προσοχή στο τετράγωνο και επιδιώκουμε την απαλότητα και τη λεπτότητα στο χρώμα, αλλά ελάχιστα γνωρίζουμε ότι αυτές οι πρακτικές είναι όλες λάθος.

Οι ειδικοί προτείνουν ότι ο κύριος σκοπός της ζωγραφικής εκπαίδευσης των παιδιών δεν είναι η καλλιέργεια νέων ζωγράφων, αλλά η καλλιέργεια της ευφυΐας και της κατανόησης των ανθρώπων μέσω της εκπαίδευσης των δεξιοτήτων ζωγραφικής. Οι γονείς πρέπει να σέβονται πλήρως την πρωτοβουλία και τον ενθουσιασμό των παιδιών τους για ανεξάρτητη σκέψη και δημιουργία, να αποδέχονται κάθε έργο των παιδιών τους με καλοσύνη και να επαινούν και να ενθαρρύνουν την πρόοδο και τα σημεία λάμψης των παιδιών τους.

Όταν ένα παιδί σκαρφίζεται με ένα στυλό, είναι καλύτερα να του δίνετε χρώμα, στυλό και χαρτί και να το αφήνετε να απολαμβάνει να τα εφαρμόζει. Το κίνητρο για τη μάθηση των παιδιών προέρχεται συχνά από τη μίμηση. Οι γονείς και οι δάσκαλοι χρησιμοποιούν συχνά στυλό και χαρτί για να τους καθοδηγήσουν στη ζωγραφική και να δώσουν επιβεβαίωση και ενθάρρυνση στα «έργα» τους. Η αίσθηση των επιτευγμάτων των παιδιών θα προωθήσει το ενδιαφέρον τους για τη ζωγραφική.