el
νέα

Γνώση που πρέπει να κατακτήσετε πριν ξεκινήσετε να χρωματίζετε ακουαρέλα

August 21st at 4:05pm

Αφού ετοιμαστούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία, ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε τη ζωγραφική με ακουαρέλα. Για να σχεδιάσετε μια σταθερή στάση, σκεφτείτε πρώτα πώς να τοποθετήσετε διάφορα εργαλεία. Ακολουθεί ένα παράδειγμα τοποθέτησης εργαλείων για σχέδιο με το δεξί χέρι. Εάν ο αναγνώστης σχεδιάζει με το αριστερό του χέρι, μπορεί να αντιστρέψει τη σειρά των εργαλείων από αριστερά προς τα δεξιά.

 

1. Δοχείο νερού

 

Ετοιμάστε ένα άδειο μπουκάλι με φαρδύ στόμα ή κουβά ακουαρέλας γεμάτο με νερό.

 

2. Πετσέτες

 

Αφού εμποτίσετε τις πετσέτες ή άλλες υφασμάτινες λωρίδες σε νερό, στύψτε απαλά την περίσσεια υγρασίας για μελλοντική χρήση στη ρύθμιση της περιεκτικότητας σε υγρασία της πένας. Οι στεγνές υφασμάτινες λωρίδες δεν απορροφούν νερό.

 

3. Βιβλίο σκιαγραφιών

 

4. Παλέτα χρωμάτων

 

Εάν χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους, μπορείτε να επιλέξετε μια ελαφρώς μεγαλύτερη χρωματική παλέτα. Βάλτε το στη συνηθισμένη σας θέση.

 

5. Βούρτσα

 

Ετοιμάστε μια μυτερή και απαλή βούρτσα και μια πιο φαρδιά βούρτσα με επίπεδη κεφαλή (ή βούρτσα).

 

Χωρίς να περιορίζεται στη ζωγραφική με ακουαρέλα, η απαραίτητη προϋπόθεση για τη ζωγραφική είναι η ποσότητα της χρωστικής να είναι επαρκής. Εάν η ποσότητα της χρωστικής είναι ανεπαρκής, η βαφή μπορεί να γίνει μόνο σύμφωνα με το σχήμα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα έργο που ανταποκρίνεται. Αν και υπάρχουν αντίστοιχα μέτρα για ανεπαρκείς χρωστικές, είναι σημαντικό να είστε ικανοί στη χρήση χρωστικών.

 

Περιλαμβάνονται όλες οι δημιουργίες και κατά τη διαδικασία της βαφής, όχι μόνο χρειάζεται να προσθέσουμε χρώμα, αλλά υπάρχουν και στιγμές που πρέπει να μειώσουμε ή να αφαιρέσουμε το χρώμα. Έτσι, μετά την εφαρμογή μεγάλης ποσότητας χρώματος, η αφαίρεση των περιττών τμημάτων είναι μια συντόμευση για την πρόοδο στη δημιουργία.

 

Η σειρά βαθμολόγησης χρωμάτων της ακουαρέλας

 

1. Αφού απορροφήσετε μεγάλη ποσότητα χρωστικών που είναι κοντά στο χρώμα του αντικειμένου, προσθέστε άλλες χρωματικές χρωστικές για να δημιουργήσετε ένα μικτό χρώμα που να είναι πιο κοντά στο χρώμα του αντικειμένου.

 

2. Εφαρμόστε στην κομμένη λωρίδα χαρτιού ακουαρέλας και επιβεβαιώστε το χρώμα.

 

3. Επαναλάβετε την ανάμιξη χρωστικών μέχρι να ληφθούν ικανοποιητικά χρώματα. Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναμίξετε περισσότερη χρωστική από τη βαμμένη περιοχή. Μερικές φορές εστιάζουμε μόνο στο μικτό χρωματικό εφέ και το αποτέλεσμα είναι ότι το χρώμα ταιριάζει, αλλά η ποσότητα είναι ανεπαρκής. Αν συμβαίνει αυτό, είτε πρέπει να το βάψετε πιο λεπτό, διαφορετικά θα πρέπει να το ξαναχρωματίσετε.

 

5. Συνήθως, η πρώτη χρωστική ουσία που θα χρησιμοποιηθεί έχει μεγαλύτερη επιφάνεια επικάλυψης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια υγρή, φαρδύτερη επίπεδη στυλό αυτή τη στιγμή.

 

Όταν παίρνετε χρώμα με στυλό, πρέπει επίσης να λαμβάνεται υπόψη η ποσότητα που απορροφά η πένα εκείνη τη στιγμή.

 

7. Προσαρμόστε την ποσότητα του χρώματος στο στυλό είτε χαϊδεύοντας τις άκρες της χρωματικής παλέτας είτε χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να αφαιρέσετε την περίσσεια χρώματος.