cs
zprávy

Jak pěstovat v dětech zájem o malování?

August 21st at 3:54pm

Když si dítě při kreslenínabarví vlasyna zeleno, opravujete jenebo povzbuzujete? V tomto okamžiku vaše slova a činy přímo ovlivní zájem vašeho dítěte o malování. Ve skutečnosti má mnoho rodičů určité mylné představy o pěstování a výchově dětské malby. Pokud většina rodičůnebo dospělých často posuzuje dětské malby podle jejich podoby, aniž by brala v úvahu jejich jedinečnou kreativitu, může to jejich zájem o malbu vážně utlumit.

Většina dětí má potenciál malovat, cožnení vlastní jen málo dětem. Děti protonení třeba učit kreslit, ale spíše je vést k tomu, aby senaučily kreslit samy. Čínský odborníkna výtvarnou výchovu dětí Yang Jingzhi jednou řekl, že výtvarné vzdělávání dětí je součástí kvalitního vzdělávání, alenikoli elitního uměleckého vzdělávání. Rodiče by se měli více zaměřitna zájmy svých dětí a uvolnit jejich povahu a kreativitu uvolněným a příjemným způsobem. Někteří rodiče mají v tomto bodě často mylnou představu a myslí si, že čím jsou si kresby jejich dětí podobnější, tím jsou skutečně „dobré“. V procesu malování věnujeme pozornost čtverci a usilujeme o hladkost a jemnost barev, ale málo víme, že všechny tyto praktiky jsou špatné.

Odbornícinaznačují, že hlavním účelem malířského vzdělávání dětínení kultivovat malé malíře, ale kultivovat inteligenci a porozumění lidí prostřednictvím tréninku malířských dovedností. Rodiče by měli plně respektovat iniciativu anadšení svých dětí pro samostatné myšlení a tvoření, přijímat každé dílo svých dětí s laskavostí a chválit a podporovat jejich pokroky a zářivé body.

Když si dítě čmárá perem, je lepší mu dát barvu, pero a papír anechat je, aby si je užívalo. Motivace k učení dětí často vychází znapodobování. Rodiče a učitelé často používají pera a papír, aby je vedli při kreslení, a dávají jim potvrzení a povzbuzení k jejich „práci“. Smysl dětí pro úspěch podpoří jejich zájem o kreslení.