cs
zprávy

Úvod do znalostí akvarelového papíru

August 21st at 3:51pm

Existují dva druhy akvarelového papíru - papír s hrubou texturou je vhodnější pro malování za sucha a papír s jemnou texturou je vhodnější pro malování za mokra. Absorpce vody kreslicího papíru by měla být přiměřená:nadměrná absorpce vody může způsobit tmavé barvy anerovnostina povrchu papíru; Nízkánasákavost,nestabilní přilnavost barev a potíže s krycími barvami.

Obvykle se papír před malbou montujena plátno, což pomáhá zachovat hladkost obrazu. Výběr papíru závisína osobních preferencích, stylu malby a malovaném předmětu.

Typ papíru:

Papír lisovaný za tepla: Povrch je tvrdý a hladký, vhodný pro skicování, tužky, pera a barvení.

Papír lisovaný za studena: Polohrubý papír, vhodný pro hladké a jemné styly, jenejuniverzálnější a ideální papír pro začátečníky.

Hrubý papír: Povrch je drsný, barva klesá do konkávních oblastí a může vytvářet různé barevné změny s vyčnívajícími částmi. Vhodné pro zkušené malíře.

Ruční papír: Nejlepší akvarelový papír se vyrábí ručně a obsahuje lněná vlákna. Papír je drahý a lze jej identifikovat podle vodoznakuna okraji papíru.

Papír má obě strany, proto je důležité je při používání rozlišovat. Pouze textura přední strany papíru je přísně kontrolována a vhodná pro potřeby malby.

Způsob montáže papíru

Nastříkejte voduna obě strany papíru, aby se rovnoměrněnamočil. Poté, co papír zcela absorbuje vlhkost, položte jej lícemnahoruna rýsovací prkno a ponechejtena všech čtyřech stranách prostor pro papírové proužky. Poté použijte proužek z hovězí kůže potažený pastounebo lepidlem, abyste pevně přilepili čtyři strany papíru. Po zaschnutí bude povrch papíru velmi hladký a při barvenínebudenerovný.

Postavte ji dvě hodiny před lakováním.

Příčiny pomačkání a popraskaných okrajůna akvarelovém papíru:

1. Nerovnoměrné rozstřikování vodyna povrch papíru.

2. Pokud je papírnalepenna všech čtyřech stranách předtím,než absorbuje vlhkost,nebo pokud je vlhkostnastříkanána povrch papíru již přednalepenímna všechny čtyři stranynapůl suchá, povrch papírunemusí být rovný.

3. Papírové proužkynalepenéna čtyřech stranáchnejsou dostatečně pevné, a když kreslicí papír zaschne,napnutý papír odtáhne čtyři strany papírových proužků od sebe.

4. Proužky papíruna všech čtyřech stranáchnejsou těsně prolepeny mezerami, což způsobuje, že mezi papír a rýsovací prkno vniká z určitého místa vzduch a vede knerovnoměrnémunapětí kolem papíru.

5. Nerovnoměrné schnutí kreslicího papíru.