cs
zprávy

Znalosti, které je třeba si osvojit před zahájením malování akvarelem

August 21st at 4:05pm

Jakmile jsou všechny potřebnénástroje připraveny, je čas začít malovat akvarelem. Chcete-li kreslit ve stabilní poloze,nejprve přemýšlejte o tom, jak umístit různénástroje. Zde je příklad umístěnínástrojů pro kreslení pravou rukou. Pokud čtenář kreslí levou rukou, může obrátit pořadínástrojů zleva doprava.

 

1. Nádobana vodu

 

Připravte si prázdnou láhev se širokým hrdlemnebo kbelík s akvarelemnaplněný vodou.

 

2. Ručníky

 

Ponamočení ručníkůnebo jiných látkových proužků ve vodě jemně vyždímejte přebytečnou vlhkost pro pozdější použití při úpravě obsahu vlhkosti v peru. Suché látkové proužkyneabsorbují vodu.

 

3. Náčrtník

 

4. Paleta barev

 

Při použití v interiéru si můžete vybrat oněco větší paletu barev. Umístěte jej do své obvyklé polohy.

 

5. Kartáč

 

Připravte si špičatý a měkký kartáč a širší kartáč s plochou hlavou (nebo kartáč).

 

Neomezuje se pouzena malbu akvarelem,nezbytnou podmínkou pro malbu je dostatečné množství pigmentu. Pokud je množství pigmentunedostatečné, lze malbu provést pouze podle tvaru a výsledkem je vytvoření citlivého díla. Ačkoli existují odpovídající opatření pronedostatek pigmentů, je důležité být zběhlý v používání pigmentů.

 

Všechny výtvory jsou zahrnuty a během procesu malovánínejenže potřebujeme přidat barvu, ale jsou také chvíle, kdy potřebujeme barvu snížitnebo odstranit. Takže ponanesení velkého množství barvy je odstranění přebytečných částí zkratkou k postupu v tvorbě.

 

Pořadí barevného třídění akvarelu

 

1. Po vstřebání velkého množství pigmentů, které se blíží barvě předmětu, přidejte další barevné pigmenty, abyste vytvořili smíšenou barvu, která se blíží barvě předmětu.

 

2. Nanestena ustřižený pruh akvarelového papíru a potvrďte barvu.

 

3. Opakujte míchání pigmentů, dokudnedosáhnete uspokojivých barev. V tuto chvíli je důležiténamíchat více pigmentunežnatřené místo. Někdy se soustředíme pouzena efekt smíšené barvy a výsledkem je, že barva je sladěná, ale množství jenedostatečné. Pokud tomu tak je, musíte to buďnatřít tenčí, jinak to budete muset přebarvit.

 

5. Obvykle má první pigment, který se má použít, větší povrchovou plochu a v tuto chvíli lze použít mokré, širší ploché pero.

 

Přinanášení barvy perem je také třeba vzít v úvahu množství absorbované perem v tu chvíli.

 

7. Upravte množství barvyna peru buď tahem po okrajích barevné palety,nebo pomocí ručníku odstraňte přebytečnou barvu.