fin
uutiset

Johdatus akvarellipaperin tuntemukseen

August 21st at 3:51pm

Akvarellipaperia on kahta tyyppiä - karkeakuvioitu paperi soveltuu paremmin kuivamaalaukseen ja hienokuvioitu paperi paremmin märkämaalaukseen. Piirustuspaperin veden imeytymisen tulee olla sopiva: liiallinen veden imeytyminen voi aiheuttaa tummia värejä ja epätasaisuuksia paperin pinnalle; Alhainen veden imeytyminen, epävakaa värin tarttuvuus ja vaikeus peittää värejä.

Yleensä paperi kiinnitetään kankaalle ennen maalausta, mikä auttaa säilyttämään kuvan sileyden. Paperin valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä, maalaustyylistä ja maalattavasta aiheesta.

Paperityyppi:

Kuumapuristuspaperi: Pinta on kova ja sileä, sopii luonnostelemiseen, kyniin, kyniin ja värjäämiseen.

Kylmäpuristettu paperi: Puolikarkea paperi, joka sopii sileille ja herkille tyyleille, on monipuolisin ja ihanteellinen paperi aloittelijoille.

Karkeapintainen paperi: Pinta on karkea, väri uppoaa koverille alueille ja voi muodostaa erilaisia ​​värimuutoksia ulkonevien osien kanssa. Sopii kokeneille maalaajille.

Käsintehty paperi: Paras akvarellipaperi on valmistettu käsin ja sisältää pellavakuituja. Paperi on kallista ja sen voi tunnistaa paperin reunassa olevasta vesileimasta.

Paperissa on molemmat puolet, jotenniitä käytettäessä on tärkeää erottaane toisistaan. Vain paperin etupuolen tekstuuri on tiukasti valvottu ja soveltuu maalaustarpeisiin.

Paperin kiinnitysmenetelmä

Suihkuta vettä paperin molemmille puolille, jotta se kastuu tasaisesti. Kun paperi on imenyt kosteuden täysin, aseta se piirustuspöydälle kuvapuoli ylöspäin litteäksi jättäen tilaa paperinauhoille kaikilleneljälle sivulle. Käytä sitten tahnalla tai liimalla päällystettyä lehmännahkaista paperinauhaa kiinnittääksesi tiukasti paperinneljä puolta. Kuivumisen jälkeen paperin pinta tulee hyvin sileäksi, eikä siitä tule epätasaista värjäyksessä.

Aseta se kaksi tuntia ennen maalausta.

Syitä ryppyihin ja halkeileviin reunoihin vesiväripaperilla:

1. Epätasainen veden suihkutus paperin pinnalle.

2. Jos paperi liimataan kaikiltaneljältä puolelta ennen kuin se imee kosteutta, tai jos paperin pinnalle ruiskutettu kosteus on jo puolikuivaa ennen kuin se liimataan kaikiltaneljältä sivulta, paperipinta ei ehkä ole tasainen.

3. Neljälle sivulle liimatut paperinauhat eivät ole tarpeeksi kiinteitä ja piirustuspaperin kuivuessa kireä paperi vetää paperinauhojenneljä sivua erilleen.

4. Paperinauhat kaikillaneljällä sivulla eivät ole tiiviisti liimattuja rakoineen, jolloin ilmaa pääsee paperin ja piirustuspöydän väliin tietystä kohdasta ja seurauksena on epätasainen jännitys paperin ympärillä.

5. Piirustuspaperin epätasainen kuivuminen.