dan
nyheder

Introduktion til akvarelpapirviden

August 21st at 3:51pm

Der er to typer akvarelpapir - Groft tekstureret papir er mere velegnet til tørmaling, og fint tekstureret papir er mere velegnet til vådmaling. Vandabsorptionen af ​​tegnepapir bør være passende: overdreven vandabsorption kan forårsage mørke farver og ujævnheder på papirets overflade; Lav vandabsorption, ustabil farvevedhæftning og svært ved at dække farver.

Normalt monteres papiret på et lærred inden maling, hvilket er med til at bevare billedets glathed. Valget af papir afhænger af personlige præferencer, malestil og det emne, der males.

Papirtype:

Varmpressepapir: Overfladen er hård og glat, velegnet til skitsering, blyanter, kuglepenne og farvning.

Koldpresset papir: Halvgroft papir, velegnet til glatte og sarte stilarter, er det mest alsidige og ideelle papir til begyndere.

Groft belagt papir: Overfladen er ru, farven synker ind i de konkave områder og kan danne forskellige farveændringer med de udragende dele. Velegnet til erfarne malere.

Håndlavet papir: Det bedste akvarelpapir er lavet i hånden og indeholder hørfibre. Papir er dyrt og kan identificeres ved vandmærket på kanten af ​​papiret.

Papir har begge sider, så det er vigtigt at skelne mellem dem,når du bruger det. Kun teksturen på forsiden af ​​papiret er strengt kontrolleret og egnet til malebehov.

Metoden til montering af papir

Spray vand på begge sider af papiret for at væde det jævnt. Når papiret har absorberet fugt fuldt ud, placeres det med forsiden opad fladt på tegnebrættet, så der er plads til papirstrimler på alle fire sider. Brug derefter en kohudspapirstrimmel belagt med pasta eller lim til at klæbe de fire sider af papiret fast. Efter tørring bliver papirets overflade meget glat, og den bliver ikke ujævn ved farvning.

Sæt den op to timer før maling.

Årsager til rynker og revnede kanter på akvarelpapir:

1. Ujævnt sprøjtning af vand på papiroverfladen.

2. Hvis papiret klistres på alle fire sider, før det absorberer fugt, eller hvis fugten, der sprøjtes på papiroverfladen, allerede er halvtørt, inden det klistres på alle fire sider, er papirets overflade muligvis ikke flad.

3. Papirstrimlerne klistret på de fire sider er ikke solidenok, ognår tegnepapiret tørrer, trækker det stramme papir de fire sider af papirstrimlerne fra hinanden.

4. Papirstrimlerne på alle fire sider er ikke tæt klistret med mellemrum, hvilket får luft til at trænge ind mellem papiret og tegnebrættet fra et bestemt punkt og resultere i ujævn spænding omkring papiret.

5. Ujævn tørring af tegnepapiret.