bul
новини

Когато творчеството срещне рисуването

August 21st at 3:58pm

Творчеството е философия, която нарушава конвенциите, свещен кръг, който ръководи прогресивна сублимация, интелигентна експанзия, културно наследство и блестящ шок; Това е цикъл на съзидание и разрушение, който нарушава старото и установява новото; Това е фиксираното мислене на макро микро фотографията и разбирането за целенасочена промоция и реклама; Това е начин на мислене отвъд планината Лу, надминавайки себе си и конвенционалните насоки; Това е икономическо кубче на Рубик от чудодейната комбинация от интелигентни индустрии; Това е освобождаване на енергия от мозъчни тръстове и мозъчни тръстове; Дълбоко емоционално и рационално мислене и практика; Това е сблъсък на мисли и връзка на мъдрост; Това е креативно системно инженерство; Това е процес на инвестиране и създаване на бъдещето. Накратко, креативността е идеята за новост и креативност.

 


По отношение на живописта творчеството е незаменим и важен елемент в художествените произведения. Доброто творчество може да се превърне в душата на една картина, носейки мисъл-провокиране на въздействие отвъд самата картина към неодушевено произведение на изкуството. И така, как да стимулираме креативността за създаване на различни произведения? По-долу са дадени някои предложения как да стимулирате креативността.

 


1、 Мозъчна атака

 

Мозъчната атака е най-познатата стратегия за творческо мислене, която е застъпена от американеца Осборн още през 1937 г. Този метод набляга на метода на колективното мислене, фокусира се върху стимулирането на мисленето на другия, насърчава участниците да измислят голям брой идеи в рамките на определено време, и предизвиква нови идеи. Въпреки че мозъчната атака се провежда главно в групи, тя може да се използва и за стимулиране на мисленето, когато отделните хора мислят за проблеми и търсят решения. Основният принцип на този закон е да се фокусира само върху предлагането на идеи, без да ги оценява; Неограничено пространство за мислене, насърчавайте да излезете с възможно най-много идеи. Този метод често се използва за екипно сътрудничество. По отношение на създаването на живопис, приложението на мозъчната атака е да се намери информация и да се разглеждат голям брой отлични творби от предшественици и съвременни художници. Тяхната мъдрост ще ви помогне много.

 

2、 Метод на мисловната карта

 

Mind Mapping е метод на мислене, който стимулира мисленето и помага за интегрирането на идеи и информация и може да се разглежда и като мисловна стратегия за концептуална визуализация. Този метод основно възприема концепцията за стил на диаграма, която бързо обобщава идеи и информация по различни начини като линии, графики, символи, цветове, текст, числа и т.н., за да формира мисловна карта. Структурно той има характеристиките на откритост и систематичност, позволявайки на потребителите свободно да стимулират различно мислене, да упражняват асоциативна сила и да организират различни идеи по йерархичен начин, за да стимулират мозъка да прави различни отговори, като по този начин позволяват разнообразните функции на цялостното мозъчно мислене.

 

3、 Закон на Мандала

 

Методът Мандала е мисловна стратегия, която помага при дифузно мислене. Той използва диаграма с девет решетки, за да напише темата в центъра и след това записва различните идеи или асоциации, предизвикани от темата, в останалите осем кръга. Този метод може също да се комбинира с „Шестте метода“, за да мислите от различни гледни точки.