bul
новини

Знания, които трябва да се усвоят, преди да започнете да оцветявате акварелна живопис

August 21st at 4:05pm

След като всички необходими инструменти са подготвени, е време да започнете да рисувате с акварел. За да рисувате в стабилна поза, първо помислете как да поставите различни инструменти. Ето пример за поставяне на инструменти за рисуване с дясната ръка. Ако читателят рисува с лявата си ръка, той може да обърне реда на инструментите отляво надясно.

 

1. Съд за вода

 

Пригответе празна бутилка с широко гърло или кофа за акварел, пълна с вода.

 

2. Кърпи

 

След като накиснете кърпи или други платнени ленти във вода, внимателно изцедете излишната влага за по-късна употреба при регулиране на съдържанието на влага в писалката. Сухите платнени ленти не абсорбират вода.

 

3. Скицник

 

4. Цветова палитра

 

Ако се използва на закрито, можете да изберете малко по-голяма цветова палитра. Поставете го в обичайната позиция.

 

5. Четка

 

Подгответе заострена и мека четка и по-широка четка с плоска глава (или четка).

 

Не само акварелното рисуване, необходимото условие за рисуване е количеството пигмент да е достатъчно. Ако количеството пигмент е недостатъчно, боядисването може да се извърши само според формата, което води до създаването на отзивчива работа. Въпреки че има съответните мерки за недостатъчни пигменти, важно е да сте опитни в използването на пигменти.

 

Всички творения са включени и по време на процеса на боядисване не само трябва да добавим боя, но има и моменти, когато трябва да намалим или премахнем боята. Така че, след нанасяне на голямо количество боя, отнемането на излишните части е пряк път за напредък в творението.

 

Последователността на градиране на цветовете на акварелната живопис

 

1. След като абсорбирате голямо количество пигменти, които са близки до цвета на обекта, добавете други цветни пигменти, за да създадете смесен цвят, който е по-близо до цвета на обекта.

 

2. Нанесете върху изрязаната лента от акварелна хартия и потвърдете цвета.

 

3. Повторете смесването на пигментите, докато се получат задоволителни цветове. В този момент е важно да смесите повече пигмент от боядисаната зона. Понякога се фокусираме само върху смесения цветови ефект и резултатът е, че цветът е съвпадащ, но количеството е недостатъчно. Ако случаят е такъв, или трябва да го боядисате по-тънко, в противен случай ще трябва да го оцветите отново.

 

5. Обикновено първият пигмент, който се използва, има по-голяма площ на покритие и в този момент може да се използва мокра, по-широка плоска писалка.

 

Когато се взема боя с химикал, трябва да се вземе предвид и количеството, погълнато от химикала по това време.

 

7. Регулирайте количеството боя върху химикала, като погладите краищата на цветовата палитра или използвате кърпа, за да отстраните излишната боя.